Skip to main content
NieuwsOnderwijs en arbeidsmarkt

Datavaardigheden leerlingen

By 18 januari 2022No Comments
 
 

Datavaardigheden leerlingen van groot belang voor bedrijven

Het investeren in data-kennis op mbo-niveau is van groot belang, zodat de werknemers van de toekomst over de juiste kennis en vaardigheden beschikken die direct toegepast kan worden in het bedrijfsleven.

Steeds vaker vormt data onderdeel van werkprocessen bij bedrijven, maar ook in het dagelijkse leven. We generen, verzamelen en interpreteren data en gebruiken data om allerlei processen te sturen. Om ook daadwerkelijk met deze data uit de voeten te kunnen, is data-vaardigheid nodig. Meer bewustwording en (basis)kennis, op alle beroepsniveaus, is daarom van essentieel belang.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
De zeven Brabantse MBO-instellingen (o.a. De Leijgraaf / Koning Willem I College) gaan samen met bedrijven de komende jaren investeren in een brede (basis)kennis over datavaardigheden, -kennis en -toepassingen. Daarvoor worden onder andere onderwijsprogramma’s ontwikkeld in samenwerking met bedrijven en HBO-instellingen. Dit geldt voor het reguliere onderwijs maar ook voor bij- en omscholingstrajecten. Je leven lang ontwikkelen is tenslotte door de snelle technologische veranderingen een ’must’ voor jong en oud.”

Denk en doe mee om kennis en opleidingen vorm te geven
Voor de invulling en koppeling met de praktijk zijn de MBO-instellingen op zoek naar organisaties die het belang en noodzaak zien van meer data-talent vanuit het MBO, die hun kennis willen delen en willen meedenken over hoe en wat nodig is op het gebied van dit nieuwe uitdagende onderwijs. Interesse? Neem dan contact op met Christiaan van Dieten, Programmamanager MIEC Data Impact, via: info@miec-dataimpact.nl.