Skip to main content
Nieuws

Verkiezingen Provinciale Staten

By 28 februari 2023No Comments
 
 

Verkiezingen Provinciale Staten

Op 15 maart a.s. vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. Ook deze verkiezingen zijn belangrijk voor ondernemers en inwoners. Het vestigingsklimaat staat onder druk, de bouw ondervindt problemen door de huidige stikstofimpasse en er is een tekort aan fysieke ruimte voor bedrijven. Dit zijn enkele voorbeelden uit de uitdagingen waar ondernemers tegenaan lopen en de provincie een stem in heef. Des te groter het belang om op provinciaal niveau te kiezen voor beleid dat bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van de Brabantse ondernemingen.

Vijf belangrijkste punten voor ondernemers
VNO-NCW Brabant Zeeland zit namens ondernemers op veel dossiers  aan tafel bij het Rijk en de provincie. Op basis van onderzoek onder haar leden, zijn eind 2022 dé vijf belangrijkste dossiers volgens ondernemers in onze provincie gepubliceerd en wat daarop moet gebeuren:

  • Vestigingsklimaat
  • Woningbouw, bedrijventerreinen en binnensteden
  • Infrastructuur
  • Stikstof en energietransitie
  • Internationaal Talent

Partijprogramma’s politieke partijen
De standpunten van ondernemers zijn nu vergeleken met acht partijprogramma’s van gevestigde politieke partijen in Brabant. Hieruit blijkt dat vrijwel zonder uitzondering de partijen trots zijn op de economische ontwikkeling van Brabant, maar tegelijkertijd dat ze nauwelijks extra ruimte willen creëren voor infrastructuur, bedrijventerreinen en woningbouw. Technologie en innovatie moet zorgen voor de gewenste oplossingen en de economische ontwikkeling faciliteren. Hoe dat dan precies zou moeten en wat die oplossingen zijn, wordt angstvallig vermeden.

Analyse VNO-NCW Brabant Zeeland