Skip to main content
DuurzaamheidNieuws

Tips over energie

By 5 juli 2023No Comments
 
 

Tips over energie

Op woensdag 28 juni was de bijeenkomst over duurzaam ondernemen. Met vijf presentaties vanuit verschillende achtergronden zijn er veel tips & tricks gegeven over waar je zelf je voordeel kunt doen. Je kunt de hele presentatie hier downloaden als pdf-bestand.

  • Jos van Asten namens het POM
  • Jan-Willem Vogels namens de Rabobank
  • Teun Wouters van Topgrass over “sporten op een energiebron”
  • Alex Pols van Vanderlinden over integrale energieoplossingen binnen het eigen bedrijfsperceel: wind, laden, gasloos verwarmen, batterij, solarcarport en koppeling in de ‘cloud’
  • Willem van der Heijden van Wattsinstore over de voordelen en mogelijkheden van batterij-oplossingen

75 gratis energiescans

Om ondernemers te helpen met verduurzamen én kosten te besparen, worden daarnaast door de gemeente, Rabobank en POM 75 gratis energiescans aangeboden. Nick Bongers van Klimaatroute gaf op 28 juni hierover een toelichting. Aanmelden voor de gratis energiescan kan door een mail te sturen naar aanmelden@klimaatroute.nl. Bezoek de website van het regionaal energieloket voor meer informatie.

Zakelijk Energieloket Meierijstad

Ondertussen is ook het Zakelijk Energieloket Meierijstad geopend. Hier kunnen ondernemers in Meierijstad voor informatie, vragen en inspiratie terecht op het gebied van duurzaam ondernemen. Ook lokale duurzaamheidsprojecten, antwoorden op vragen en de mogelijkheid om vragen te stellen wordt geboden via het Zakelijk Energieloket Meierijstad. Het Energieloket wordt mogelijk gemaakt door DOE Meierijstad; een initiatief van de gemeente, de Rabobank en POM om ondernemers te helpen bij verduurzaming.