Skip to main content
AfvalNieuws

Open Over Afval

By 8 februari 2022No Comments
 
 

Open Over Afval

Nederlandse afvalverwerkers krijgen ieder jaar miljoenen tonnen afval voor hun kiezen. Een deel kan gerecycled worden, maar dat een heel groot deel wordt verbrand. In een tijdperk waarin ‘zero waste’ en circulariteit paradepaardjes zijn geworden van de afvalwereld, klinkt dat best onwennig.

Gemeenten en bedrijven scheiden hun afval veel beter dan vroeger, er wordt op grotere schaal gerecycled en er zijn allerlei nieuwe technologie├źn ontwikkeld om van afval weer grondstoffen te maken. Maar ondertussen zien we dat innovatie op grote schaal achterblijft, mede doordat de afvalwereld zo complex en ondoorzichtig is. Als we echte vooruitgang willen realiseren, moeten we open durven zijn over de uitdagingen waar we in de branche tegenaan lopen. Door dilemma’s te benoemen en te onderzoeken, en door met alle partijen in de keten samen te werken aan nieuwe oplossingen.

Het platform Open Over Afval is een uitnodiging aan alle organisaties in de keten om open te zijn over afval: producenten, retailers en afvalbedrijven, maar ook gemeentes en wetenschappers. Teken de belofte, laat je inspireren en draag bij aan een duurzamere toekomst. Samen kunnen we de afvalberg verkleinen, recycling een boost geven en de race om grondstoffen in een lagere versnelling zetten.

Bezoek OpenOverAfval.nu