Skip to main content
Nieuws

Diverse subsidiemogelijkheden

By 28 februari 2023No Comments
 
 

Diverse subsidiemogelijkheden

Brabant Geeft Energie
De subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’ wordt verlengd tot 1 november 2023. Daarmee kunnen projecten die de Brabantse energietransitie versnellen een provinciale subsidie ontvangen. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie van maximaal € 25.000 per project moeten initiatieven innovatief, schaalbaar, deelbaar en enthousiasmerend voor Brabanders zijn en moeten er meerdere partijen actief betrokken zijn. Reguliere verduurzamingsmaatregelen zoals, dak-, vloer-, gevel- en spouwmuurisolatie en zonnepanelen komen niet in aanmerking voor deze subsidieregeling. Zie voor meer informatie: www.brabantgeeftenergie.nl.

Stimulering van Innovatie in de regio
Om als Brabantse economie concurrerend te blijven, is het belangrijk om innovatie blijvend te stimuleren. Nieuwe startups of bestaande mkb-bedrijven hebben vaak innovatieve nieuwe ideeën, producten of diensten, maar missen het budget om dit verder te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat deze innovaties niet verloren gaan, ondersteunt de provincie ondernemers met de Stimulering van Innovatie in de Regio regeling. Bedrijven kunnen een bijdrage van maximaal €45.000,- ontvangen. Lees verder voor meer informatie.

75% subsidie om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid
Noordoost-Brabant Werkt en Stichting Ontwikkelfonds Levensmiddelenindustrie stellen vouchers beschikbaar voor bedrijven die willen investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Een moderne gesprekscyclus? Een functiehuis met loopbaanpaden? Trainingen voor al je teamleiders? Met deze en vele andere goede ideeën kun je aan de slag wanneer je gebruik maakt van de subsidievouchers. De vouchers hebben een waarde van 10.000 euro, waarbij je slechts 25% zelf betaalt. Daarnaast wordt alle administratie je uit handen genomen, zodat jij de volledige focus hebt op het resultaat. Laat hier je gegevens achter en één van de experts neemt contact op om een intake te plannen.

Zes populaire regelingen en subsidies voor ondernemers

  • TEK: Tegemoetkoming Energiekosten
  • WBSO: Wet bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk
  • MIA en Vamil: Milieu-investeringsaftrek en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen
  • ISDE: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing
  • STAP-budget: Stimulering Arbeidsmarkt Positie
  • BMKB: Borgstelling MKB-kredieten
Meer informatie over de subsidies