CoronaNieuws

Van foute bingo tot appelflap

By 7 april 2020 No Comments
 
 

Van foute bingo tot appelflap

Volop corona-initiatieven in onze regio

Het zal voor niemand een verrassing zijn: de crisis brengt ondernemers vaak op creatieve ideeën, nieuwe initiatieven en sociale acties. Op zoek naar inspiratie voor iets wat je zelf kunt doen? Op deze pagina delen we een aantal tips, met mooie voorbeelden in Meierijstad en daarbuiten.

Doe het online

Veel ondernemers kiezen er in deze tijd voor om hun diensten online aan te bieden. Dat kan een advies- of coachgingsgesprek zijn, maar ook iets heel anders. Zoals ‘Hiephoi – duizendpoot in belevenissen’, een bedrijf dat zich normaal gesproken in laat huren om feesten en partijen extra schwung te geven met bijvoorbeeld een ‘Foute Bingo’. Nu de meeste feesten en partijen niet doorgaan, biedt Hiephoi de Foute Bingo live via Facebook aan. Klanten kunnen hiervoor online kaarten kopen, en op die manier meedingen naar mooie prijzen. De gewonnen prijzen worden vervolgens geheel in de ludieke stijl van Hiephoi thuisbezorgd bij de winnaars.

Een ander mooi voorbeeld van een online initiatief, is een quiz die evenementenbureau ‘Uitjesbazen’ uit Erp onlangs bedacht. Deze online quiz bestaat uit verschillende games, die acht weekenden lang te spelen zijn met je hele gemeente. Met vrolijk makende en hilarische opdrachten, zoals verkleedpartijen, de ice-bucket-challenge of ‘gewoon’ even naar de buurman zwaaien. Ieder doet de opdrachten vanuit zijn eigen huis, waarbij deelnemers verbinding met elkaar kunnen zoeken via een app uit de Play Store. Inmiddels doen naast Erp ook andere kernen in Meierijstad mee aan de quiz.

Ga bezorgen

Restaurants, winkels, zelfs cafés… op het moment dat de klant niet naar jou kan komen, is bezorgen vaak een goed alternatief. Zo biedt modewinkel Van Tilburg Nistelrode niet alleen de mogelijkheid voor klanten om online te bestellen (wat vóór de crisis ook al mogelijk was), maar ook om op basis van je smaak of stijl een ‘modebox’ te laten samenstellen met bij elkaar passende kleding, die vervolgens thuis geleverd wordt. De Veghelse speelgoeduitleen Swopshop hangt op aanvraag tasjes aan de deuren van gezinnen, met daarin een boek, puzzel en spelletje, zodat kinderen zich thuis niet hoeven te vervelen. Maar een bezorgservice opzetten hoef je als ondernemer niet alleen te doen. Zo zijn winkels en horeca in het centrum van Wijchen gezamenlijk een bezorgdienst gestart. Er doen allerlei soorten ondernemingen mee: modewinkels, schoenwinkels, de lokale HEMA, de kaasboer, restaurants en cafés. Klanten kunnen via een centrale website online goederen bestellen, die door vrijwilligers thuis worden bezorgd.

Bied (bijna-)personal shopping

Wanneer je grote groepen mensen in je winkel wilt vermijden, dan kun je ook personal shopping of ‘bijna-personal shopping’ (winkelen in kleine groepjes) aanbieden. Zo kun je bij Van Tilburg Nistelrode of Gogo Schoenen in Veghel een afspraak maken voor private shopping. Bij Jola Mode kunnen in bepaalde tijdvakken hooguit vijf klanten binnen, die daardoor alle ruimte hebben. Inschrijven kan vooraf, zodat klanten zeker weten dat ze terecht kunnen.

Steek ze een hart onder de riem

Wil je iets extra’s doen voor onze zorgprofessionals, medewerkers in vitale sectoren, ouderen of kwetsbare mensen? Dan kun je je laten inspireren door onze burgemeester Kees van Rooij, die zo’n 2000 inwoners van Meierijstad een brief en een appelflap stuurde. De brief ging naar bewoners van verzorgingshuizen, huizen voor mensen met een verstandelijke beperking en zorgboerderijen. In de brief laat de burgemeester weten dat hij aan deze mensen denkt, en dat hij met hen meeleeft. Op Facebook is daarnaast een groep opgericht, die inmiddels ruim 1600 leden telt, waarin mensen met een hulpvraag gekoppeld worden aan mensen die (belangeloos) een product of dienst aanbieden. En ondernemers in Erp lieten op zaterdag 4 april hun medeleven en steun blijken aan alle mensen in Erp die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Zij deden dat door vanaf de parkeerplaats bij het jeugd- en jongerencentrum in Erp verlichting in de vorm van een hart ontbranden. Daarna volgde een lichtshow voor het hele dorp.

Ook een mooi initiatief in Meierijstad? Laat het ons weten, we delen op deze site graag meer positieve verhalen!