Skip to main content
Duurzaamheid

Dakverhuur als kans voor SDE+-subsidie

By 26 augustus 2020februari 17th, 2022No Comments
 
 

Laat de SDE+-subsidie niet verloren gaan

Om aan de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen – verlaging van de CO2-uitstoot van het bedrijfsleven in 2030 met 49% en in 2050 met 95% te verminderen ten opzichte van 1990 – zal ingezet worden op o.a. energiebesparing en duurzame opwek van energie door middel van wind en zon en verkenning van de mogelijkheden van waterstof.

Samenwerking met Solisplan

Om nog meer (bedrijfs)daken in de gemeente Meierijstad van zonnepanelen te voorzien, zijn we een samenwerking aangegaan met het bedrijf Solisplan uit Sint-Oedenrode. Solisplan heeft inmiddels vele jaren ervaring met zonnepanelen en biedt ondernemers een totaalpakket aan dat veel verder gaat dan alleen het installeren van de zonnepanelen zelf. Solisplan ontzorgt bedrijven optimaal tijdens de aanschaf, installatie en het onderhoud van de zonnepanelen. Daarbij is elk bedrijf en dak uniek en wordt aangesloten bij de kansen en behoeftes van de ondernemer. Samen met Solisplan gaan we de komende jaren de samenwerking aan om meer bedrijfsdaken in de gemeente Meierijstad te voorzien van zonnepanelen. Onze eerste actie is gericht op reeds verleende SDE-subsidies (laat de SDE+-subsidie niet verloren gaan). De komende periode zullen we ook mogelijkheden bieden voor bedrijven die nog geen SDE-subsidie hebben of bedrijven die hiervoor niet in aanmerking komen.

Dakverhuur als kans voor SDE+-subsidie

Laat Je had al besloten om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. De SDE+ subsidie was ook al toegekend. Maar toen kwam covid-19. Wat nu? Toch nú investeren in panelen? Of liever even wachten? Maar: dan pak je wel mis op de subsidie. Er is nog een derde optie: verhuur je dak! Waarom zou je je dak verhuren:

  • Je wilt je pand verduurzamen
  • De SDE+-subsidie is al toegekend
  • Maar: het is belangrijk om de liquiditeiten op peil te houden
  • De subsidie laten schieten is een gemiste kans
  • Door het dak te verhuren behoudt je de subsidie, maak je je pand duurzaam en profiteer je van energievoordeel

Hoe werkt dakverhuur?  Solisplan huurt het dak en legt dit jaar nog de panelen dankzij de verkregen SDE+ subsidie. Je gaat vervolgens direct op je energieverbruik besparen. Dat kan een vaste vergoeding per paneel zijn of een structureel lager energietarief.

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met Solisplan via https://solisplan.com/sde/ en vul het contactformulier in. Er zal dan spoedig contact worden opgenomen, zodat de kans op het verlopen van de reeds verleende SDE-subsidie zo klein mogelijk is.