Collectieve Beveiliging
Aangehoudingen door camerabeveiliging
Ondanks dat de incidentencijfers op de bedrijventerreinen heel laag zijn, betekent dit niet dat er ook niks gebeurd. Maar dan hebben we nog onze collectieve camerabeveiliging. Recent zijn bij een 4-tal incidenten -dumping van afval, vernieling en 2x diefstal van een voertuig- door het camerasysteem in combinatie met de kentekenregistratie de daders achterhaald en door de politie aansprakelijk gesteld. Hier krijg je normaliter niets van mee, maar deze recente successen wilden wij toch even -met gepaste trots- delen. Ben en blijf alert, ook in deze bijzondere tijd. Mocht je een verdachte situatie zien, meld dit direct bij de politie via 112. Een niet-spoedeisende melding via 0900-8844.
De voordelen van collectieve beveiliging
Met deelname aan de collectieve beveiliging zorgen we samen voor een nog beter beveiligd bedrijventerrein. Deelname aan de collectieve beveiliging in combinatie met camerabeveiliging en het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B), kan bij diverse verzekeraars een fikse korting worden verkregen op de verzekeringen voor gebouwen en bedrijfsmiddelen (inventaris en voorraad) die kan oplopen tot 15%.
Naast kostenvoordeel op de verzekeringspremie levert de collectieve beveiliging het volgende op:
- een zeer beperkt aantal inbraken, diefstallen en overlastsituaties
- een kleinere kans op brand en schade
- een veiligere bedrijfsomgeving voor alle ondernemers, medewerkers, toeleveranciers én bezoekers op het bedrijventerrein
- continuïteit en behoud van waarde van onroerend goed
Daarnaast biedt Interpolis het collectief een resultaatparticipatie aan die afhankelijk is van de hoogte van schade-uitkeringen per bedrijventerrein. Hoe minder schades, hoe groter de resultaatparticipatie, hoe lager de kosten voor het collectief. Lees hierover meer op LinkedIn.
Vergroot de veiligheid en verlaag de kosten
De deelnamekosten worden hierdoor voor veel bedrijven dan ook sterk verminderd en in sommige gevallen is de korting hoger dan de deelnamekosten aan de collectieve beveiliging. Dit kan dus èn een veiligere bedrijfsomgeving èn een kostenbesparing opleveren. Mocht je interesse hebben in deelname collectieve beveiliging en kijken welke voordelen dit voor jou kan opleveren? Neem dan contact op met Marjon van der Pol 0413 – 35 41 20 of marjon@pom.nl.
Sneller incidenten oplossen via 'Camera in beeld'
Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader(s) hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt. Niet voor jezelf dan help je er wel een collega-ondernemer mee. Help je mee? Meld je aan via politie.nl/themas/camera-in-beeld.html
Voorkom brand door opladers
Naast ondernemers, politie, gemeente en beveiliger is ook de brandweer een belangrijke partij in het KVO-B. Vanuit de brandweer een bericht over het brandgevaar als gevolg van opladers. In ieder bedrijf zijn opladers aanwezig; van telefoons, tablets maar zeker ook van heftruks, palletwagens en orderpiktrucks. Veelal wordt er na werktijd en dus in de avond/nacht opgeladen zodat men er de volgende dag vol mee aan de slag kan. Apparaten kunnen echter oververhit raken of worden ‘overladen’, dat gebeurt als een toestel te lang aan een oplader ligt.
Opladen van telefoons e.d.
- gebruik alleen de originele lader die bij het apparaat hoort
- haal de lader uit het stopcontact als je niets oplaadt
- leg het apparaat niet op iets wat snel vlam kan vatten of vol in de zon
- haal de oplader uit het stopcontact als de accu weer op 100% staat
- sta je het gebruik van eigen apparaten van medewerkers toe? Check dan de kwaliteit er van!
Opladen van heftruck e.d.
Het opladen van machines die overdag gebruikt worden kan in principe alleen buiten gebruiksmomenten. Wat kan je doen om de schade te beperken?
- zorg voor een veilige afstand van brandbare goederen of andere spullen van de oplaadstations
- indien mogelijk de oplaadstations in een aparte ruimte plaatsen en deze inrichten als een apart brandcompartiment
- een branddetectiesysteem (vb rookmelders) signaleert vroeg een beginnende brand zodat snel actie kan worden ondernomen
Algemeen
- Zet je BHV-medewerker in voor een periodieke controle
- Meer tips op brandweer.nl/brandveiligheid
- Preventie advies of een Quickscan -gratis voor KVO lid- door de brandweer laten uitvoeren; Brandweer Brabant-Noord Risicobeheersing 088 – 020 8103 of risicobeheersing@brwbn.nl
Meldkaart voor bedrijventerreinen
De meldkaart voor bedrijventerreinen geeft overzichtelijk de belangrijkste (contact)gegevens van hulpdiensten en instanties in Meierijstad weer die je in geval van een calamiteit of overlast verder kunnen helpen. Wij adviseren elk bedrijf deze meldkaart onder het personeel te verspreiden en op een centrale plek in uw bedrijf op te hangen.