Wij gaan het fiKksen

Ruim 20% van alle Nederlandse huishoudens heeft problematische schulden. Dat zijn één op de vijf huishoudens! Goede kans dat u ook iemand kent die zijn rekeningen niet meer kan betalen. Ook als werkgever kun je hiermee geconfronteerd worden. Denk aan loonbeslagen en/of door stress of andere klachten minder goed functionerende werknemers. Via de site wijgaanhetfikksen.nl worden diverse ondersteunende tools geboden voor mensen met schulden, maar kun je je ook aanmelden als buddy om mensen gericht van de schulden af te helpen.

Drie ondernemers

De drie ondernemers uit Meierijstad die voorlopen in hun bedrijfsvoering op duurzaamheid, spraken over de stappen die zij reeds hebben gezet.

Eric Serrarens van Angro; “Wat mijn belangrijkste drijfveer is? Ik hoorde tijdens een avondje uit een mooie tegelwijsheid; als wij niets doen, wie dan? Wij hebben een groot pand, er is ruimte en het is haalbaar, dus waarom zouden we het niet doen”.

Maickel Versantvoort van Coldservice toonde de 7000 zonnepanelen op daken en gevels, en vertelde over zijn plannen om met restwarmte en waterstof aan de slag te gaan. “Zelfs uit het buitenland komen ze kijken hoe wij dat hier doen”.

Bert van Hasselt over het nieuwe bedrijfspand van Zanten dat momenteel in aanbouw is en in juni geopend wordt. “Hoe komen we op het bizarre idee om een energieneutraal pand neer te zetten? We willen volledig klaar zijn voor de toekomst, en we willen iets terugdoen en teruggeven aan de maatschappij“.

Na afloop van deze avond hebben 11 bedrijven zich al direct ingeschreven voor een begeleidingstraject. Zij starten binnenkort met een intakegesprek en krijgen een advies op maat. Wilt u ook energie besparen en een advies op maat? Neem contact op met jos@pom.nl.