BijeenkomstenDuurzaam ondernemen

12 april: Wet Milieubeheer Informatieplicht

By 3 april 2019 januari 15th, 2020 No Comments
 
 

Wet Milieubeheer Informatieplicht

Vanaf 1 juli a.s. geldt een ‘informatieplicht’ voor bedrijven die onder de wet milieubeheer vallen. Dat zijn bedrijven die een jaarlijks energieverbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 gas hebben. Dit houdt in dat je dan als bedrijf verplicht bent om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Vanaf 1 juli komt daar nog een wettelijke verplichting bij. Je moet voor die datum rapporteren in het eLoket van RVO welke maatregelen je hebt gevonden. Omdat bedrijven daar nog onvoldoende mee bezig zijn, organiseren wij een bijeenkomst met de RVO, waar bedrijven informatie krijgen over de ins en outs van de informatieplicht.

Datum: 12 april 2019
Tijd: 14:30 tot 17:30 uur
Locatie: Kooijmans, Duinweg 11, Schijndel
Aanmelden: energiekeregio@pom.nl

Energieneutraal ondernemen

Wet Milieubeheer

Op vrijdag 12 april stelde Martien Kooijmans van A.H. Kooijmans & Zonen B.V. in Schijndel, producent van kwalitatief hoogwaardige gereedschapsstelen voor tuingereedschappen en een assortiment van meer dan 5.000 sterke en duurzame gereedschappen, zijn bedrijf open voor een interessante kijk op energieneutraal ondernemen.

Waar ze drie jaar geleden nog niet waren begonnen met verduurzaming en energiemaatregelen, is inmiddels het gehele bedrijf inclusief de nieuwbouw voorzien van LED verlichting, lichtkoepels en isolatie. Middels het verbranden van houtrestafval worden de gebouwen verwarmd en nog dit jaar worden er 850 zonnepanelen op het dak gelegd en dan is Kooijmans ENG (EnergieNeutraalGebouw). De investering is het meer dan waard; de arbeidsomstandigheden zijn verbeterd door het licht en daarmee ook het welzijn van de 35 medewerkers.

Een mooi voorbeeld waar Energieke Regio Ondernemend Meierijstad (EROM) hoopt op meer initiatieven en waar gewenst ondersteuning door EROM geboden kan worden.

Daarnaast was er ook aandacht voor de informatieplicht. Mocht je hierover geïnformeerd willen worden: op 17 mei, 24 mei en 7 juni worden informatiebijeenkomsten gehouden waarvoor je je kunt aanmelden via energiekeregio@pom.nl. Ook als zaken niet duidelijk zijn, je geholpen wilt worden met energiebesparende maatregelen en/of je meer informatie wilt, dan kun je ook contact opnemen met Stefanie Claessens van Energieke Regio Ondernemend Meierijstad (EROM) via 06 81 22 39 20 of energiekeregio@pom.nl.