NieuwsWerkgelegenheid en onderwijs

Meierijstad on stage

By 9 december 2019 februari 12th, 2020 No Comments
 
 

Meierijstad on stage

Meierijstad on Stage helpt jaarlijks zo’n 1.000 leerlingen van het VMBO in onze gemeente bij het maken van keuzes voor vervolgonderwijs, toekomstige banen en een gelukkige toekomst. Het verkrijgen van goed geschoolde en gemotiveerde medewerkers -bij voorkeur uit onze eigen regio- wordt voor elke ondernemer een steeds groter wordende uitdaging.

Jonge mensen tijdig inspireren en kennis laten maken met hun toekomstige beroep is dus heel belangrijk. De grootte van het bedrijf is niet belangrijk, passie voor het vak wel! Doen en beleven in de praktijk helpt hen enorm bij het maken van een keuze. Wil je hun een inkijkje geven in de praktijk van jouw beroep? Doe dan mee aan het VMBO Beroepenfeest en de Doe Dag.

Wat houdt meedoen in?

Tijdens het Beroepenfeest op woensdag 4 maart 2020 in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel houd je korte gesprekken met leerlingen die geïnteresseerd zijn in je beroep. Op de Doe Dag op dinsdag 17 maart ontvang je de leerlingen die graag meer willen weten op je werkplek. Je laat hen daar zien wat je werk concreet inhoudt. Het aantal leerlingen en het tijdstip bepaal je zelf. Behalve een investering in tijd zijn er geen kosten aan verbonden.

Wat krijg je daarvoor terug?

  • Je maakt kennis met geïnteresseerde leerlingen met een frisse blik.
  • Tijdens de borrel na afloop van het Beroepenfeest leg je nieuwe contacten voor je netwerk.
  • Je krijgt een vermelding op meierijstadonstage.nl. Dit is een website die 1.000 jongeren en hun ouders, maar even zoveel andere geïnteresseerden, bezoeken als voorbereiding op het Beroepenfeest.

Informatie en aanmelden

Meer informatie vind je op de website meierijstadonstage.nl, waar je je ook aan kunt melden. Je kunt met vragen ook terecht bij projectleider Jack Monde (mail@meierijstadonstage.nl, 06222521723).