BijeenkomstenOndernemerschap

27 september: Wel of geen pensioenregeling?

By 26 augustus 2019 januari 15th, 2020 No Comments
 
 

Wel of geen pensioenregeling?

Pensioen; verplicht regelen voor mij en mijn werknemers? Nederland is er uit; werknemers, werkgevers en de overheid hebben elkaar gevonden. Maar wat betekent dit nu voor de ondernemers en voor zijn medewerkers? Ben ik als ondernemer vrij om te bepalen of ik mijn werknemers een pensioenregeling aanbiedt? Als ik mijn werknemers wat meer salaris geef, ben ik dan overal vanaf? Spreker is Erik Kuijpers van Laater. Meld u aan als u meer te weten wilt komen over pensioenkwesties.

  • Datum: vrijdag 27 september 2019
  • Tijd: 08:00 tot 10:00 uur
  • Locatie: POM kantoor
  • Adres: Pater van den Elsenlaan 31, Veghel
  • Aanmelden: secretariaat@pom.nl

Wel of geen pensioenregeling?

De zevende bijeenkomst al weer van het POM, waarin ondernemers de gelegenheid krijgen om met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen met betrekking tot een bepaald thema. Deze keer was het onderwerp Pensioenvoorzieningen. Een zeer actueel thema, en dat bleek ook al snel door de vragen die gesteld werden direct bij het begin van de bijeenkomst. Op bijzonder toegankelijke wijze werd toegelicht wat er nu precies aan de hand is en wat de consequenties zijn. Wat bijzonder goed in de smaak viel was de relatie met de persoonlijke situatie van de aanwezigen, zodat het onderwerp nog meer ging leven en werd verduidelijkt. Hierbij is een groot compliment op zijn plaats voor Erik Kuijpers van Laater! die heel concreet en flexibel omging met de toch wel lastige materie. Voor velen werd hierdoor de pensioenwereld toch weer wat meer inzichtelijker. Zeker een thema wat voor herhaling vatbaar is.

Reacties deelnemers;

  • “Ik vond het leuk en interessant om er bij te zijn en zal in de toekomst zeker meer van dit soort bijeenkomsten bezoeken, ik vind het ook een voordeel dat het ‘s morgens eerste werk is, dat is dus het eerste pluspunt, verder vond ik het onderwerp en de uitleg goed! “
  • “Strak tijdschema, deskundige spreker!”
  • “Meer begrip gekregen voor alle commotie, ook wat betreft mijn persoonlijke pensioensituatie!”