Skip to main content
BereikbaarheidDuurzaamheid

Stimulering fietsverkeer

By 28 oktober 2019februari 17th, 2022No Comments
 
 

Stimulering fietsverkeer

Meer en intensiever gebruik van de (elektrische) fiets leidt tot minder files. En er zijn nog veel meer voordelen, voor werkgevers én werknemers. Denk aan gezondere en fittere werknemers, kostenbesparingen, profilering als aantrekkelijke en duurzame werkgever, minder ruimte voor parkeerplaatsen, minder stress, minder ziekteverzuim en méér productiviteit, creativiteit, werkplezier en -geluk. Redenen genoeg dus om actief met fietsstimulering aan de slag te gaan in Meierijstad!

Om Meierijstad goed bereikbaar te houden, hebben het georganiseerde bedrijfsleven (POM) en de gemeente Meierijstad vorig jaar de handen ineen geslagen en een gezamenlijke bereikbaarheidspropositie opgesteld. Een onderdeel hiervan is stimulering van het fietsgebruik. Uit recent onderzoek door het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) bij een aantal grote bedrijven in Meijerijstad, is namelijk gebleken dat de potentie van de fiets enorm is. Een grote groep werknemers met een woon-werkafstand tot 15 kilometer, reist op dit moment met de auto.

Collectief aanbod, snelfietsroutes en deelfietsen

Om het fietsgebruik voor werkgevers en werknemers te stimuleren is er een collectief aanbod voor de aanschaf / lease van fietsen gemaakt, met ruimte voor maatwerk. Daarnaast wordt onder andere gewerkt aan de realisatie van een snelfietsroute tussen Uden en Veghel. Ook komen er dit jaar nog 40 deelfietsen bij OV-haltes in de buurt van de Veghelse bedrijventerreinen te staan.

Bekijk het stappenplan en aanbod

BAS en Berco

In september en oktober zijn BAS Holding en Berco Car Carpets gestart met de Sjees E-Bike Pool. Snel concrete stappen maken om werknemers op de fiets te krijgen, dat is precies waar deze werkgevers voor gaan!

Bas van Heertum, directeur BAS Holding: “Wij zijn er trots op om als eerste Brabantse bedrijf mee te doen aan de Sjees e-bike probeerpool.  In veel gevallen is het een prima alternatief om met de fiets naar het werk te komen. Dat is zeker iets dat wij stimuleren.” De ervaringen tot nu toe zijn zeer positief. Berry van der Velden, directeur van Berco, legt uit: “Het gaat me om de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers. Bewegen is goed voor mensen en met de Sjees e-bikes hoop ik een drempel weg te halen ten opzichte van de gewone fiets”.

Jos van Asten

Herman Molenaar

Anton Bolwerk

Berry van der Velden