Bereikbaarheid en mobiliteitNieuws

Spitsmijding A2

By 3 maart 2020 No Comments
 
 

Als stilstaan op de A2 geen optie is

Als je elke ochtend met je voertuig(en) en/of uw goederen aanschuift op de A2 tussen de knooppunten Vught en Deil, zul je zeker wel geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om daar iets aan te veranderen. De Provincie Noord-Brabant wil bedrijven die veel op dit traject rijden namelijk helpen om de spits te mijden. Daartoe is een logistiek makelaar aangetrokken die samen met ondernemers op zoek gaat naar mogelijkheden om uit de spits te blijven.

De filedruk op de A2 neemt dagelijks toe

Files lijken er zo langzamerhand bij te horen en we sluiten gewoon achteraan aan. Maar daar is het fileprobleem niet mee opgelost. Tijd om de koppen bij elkaar te steken. Want stilstaan op de A2 is geen optie! Door samen te werken, kunnen we veel meer bereiken en tot betere oplossingen komen. Denk bijvoorbeeld aan het bundelen van ladingstromen en het op andere tijden rijden, laden en lossen. Maar ook aan het gebruiken van digitale tools voor het plannen van ritten of het delen van data: gemeenten, Rijk en provincies willen hun data al beschikbaar stellen.

Logistiek makelaar voor de A2

Ik ben Ton Mooren, bedrijfsadviseur bij ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex. In opdracht van de provincie Noord-Brabant werk ik als logistiek makelaar A2 Deil-Vught. Ik zet me in om samen met Brabantse bedrijven en ondernemers in transport en logistiek de A2 bereikbaar te houden.

Want als we niets doen, staat er binnen tien jaar permanent file op de A2. Iedereen heeft belang bij een betere doorstroming. Daarom moeten we nu al stappen zetten en niet wachten op de infrastructurele maatregelen die over een aantal jaren van start gaan, zoals het verbreden van de A2 en een tweede brug over de Waal bij Zaltbommel en over de Maas bij Kerkdriel.

Sparren en ideeën uitwisselen

Door mijn achtergrond in zowel de transportsector als aan de verladers kant, weet ik wat er op logistiek gebied speelt. Als logistiek makelaar A2 zet ik mij in voor een betere doorstroming. Dat doe ik door in gesprek te gaan met ondernemers over de mogelijkheden. Ook wissel ik graag nieuwe ideeën uit met ondernemers. Immers, zij zijn de experts. Die gesprekken leveren altijd resultaten op. Niet alleen voor morgen, ook voor nu.

Ik ga bij alle ondernemers rondom de A2 in Noord-Brabant op bezoek. Bel of mail gerust voor een afspraak:
Ton Mooren
06-55716573
t.mooren@evofenedex.nl