Bereikbaarheid en mobiliteitNieuwsVeiligheid

Nieuwe slagboominstallatie De Dubbelen 

By 24 juni 2019 januari 15th, 2020 No Comments
 
 

Nieuwe slagboominstallatie De Dubbelen

Op 10 en 11 juli zullen ’s nachts werkzaamheden plaatsvinden aan de Montgomeryweg op bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel. Op deze weg zal namelijk ook een dynamische slagboominstallatie – net als op de Kennedylaan – worden geplaatst, waardoor bedrijventerrein De Dubbelen in de nachten en weekenden vanuit 2 kanten toegankelijk is. Uiteraard zijn beide locaties van camera’s voorzien om de veiligheid te borgen.

Vanaf 11 juli is bedrijventerrein De Dubbelen dan ook 24 uur per dag te bereiken en te verlaten via de Montgomeryweg (beter bekend als ‘bij Vanderlande en Hutten’). Daarnaast zal de ontsluiting aan de Kennedylaan ook gewoon blijven.

Achterliggende gedachte is naast een goede bedrijventerrein ontsluiting dat het (vracht)autoverkeer met een herkomst of bestemming De Dubbelen de route over de A50, in plaats van de Rembrandtlaan, neemt.

Gebiedsontsluitingsweg
De Rembrandtlaan is een gebiedsontsluitingsweg van het wegennet voor verkeer (personenautoverkeer, fietsverkeer, openbaar vervoer en vrachtverkeer) dat in de kern van Veghel moet zijn. Voorkomen moet worden dat doorgaand- en extern vrachtverkeer met bestemming bedrijventerreinen in Veghel gebruik maakt van alternatieve routes door de kern van Veghel. In de huidige situatie kiest een deel van het (vracht)autoverkeer met een herkomst of bestemming De Dubbelen een route over de Rembrandtlaan in plaats van de A50.

Maatregelen
Om te bewerkstelligen dat het (vracht)autoverkeer wat een alternatief via de A50 heeft niet over de Rembrandtlaan rijdt, is een pakket aan maatregelen voorgesteld. Het gaat om:
• Gedragsmaatregelen zoals voorlichting chauffeurs over routes, aanspreken bedrijven en belonen goed gedrag.
• Verkeersmanagement zoals bewegwijzering.
• Mobiliteitsmanagement zoals intensiveren vervoermanagement bedrijven.
• Infrastructuur zoals opwaarderen A50, aanleg nieuwe weg tussen N279 en Doornhoek en aanpassen afsluiting De Dubbelen in de avonduren.

Extra ontsluiting De Dubbelen (in de avonduren)
Door in de avonduren ook de Montgomeryweg open te stellen wordt de route via de A50 aantrekkelijker. De route via de A50 wordt dan korter (circa 750 tot 1250 meter, afhankelijk van de bestemming op de Dubbelen). Bedoeling is dat:
• Het verkeer uit de richting Den Bosch de route via de N279-A50 neemt.
• Het verkeer uit de richting Uden de route over de A50 blijft volgen en afslag 10 neemt.
Dit betekent minder (vracht)verkeer over de Rembrandtlaan en daardoor ook een betere leefbaarheid voor de bewoners van de Rembrandtlaan.

Omleidingsroute