Skip to main content
DuurzaamheidEROM

Kick-off Energieke Regio

By 25 februari 2019februari 17th, 2022No Comments
 
 

Kick-off Energieke Regio Ondernemend Meierijstad

Op 18 februari vond de kick-off plaats van Energieke Regio Ondernemend Meierijstad. Dit initiatief heeft door de samenwerking van de gemeente Meierijstad, het Platform Ondernemend Meierijstad en de Rabobanken Hart van De Meierij en Uden Veghel, een enorm draagvlak. Om bedrijven direct en effectief bij te kunnen staan in de energietransitie, is de hulp ingeroepen van Energieke Regio. Energieke Regio heeft een aantoonbaar beproefde werkwijze ontwikkelt, die bedrijven en maatschappelijke organisaties helpt om hun gebouwen en organisatie te verduurzamen en dat uit te dragen.

Drie ondernemers

De drie ondernemers uit Meierijstad die voorlopen in hun bedrijfsvoering op duurzaamheid, spraken over de stappen die zij reeds hebben gezet.

Eric Serrarens van Angro; “Wat mijn belangrijkste drijfveer is? Ik hoorde tijdens een avondje uit een mooie tegelwijsheid; als wij niets doen, wie dan? Wij hebben een groot pand, er is ruimte en het is haalbaar, dus waarom zouden we het niet doen”.

Maickel Versantvoort van Coldservice toonde de 7000 zonnepanelen op daken en gevels, en vertelde over zijn plannen om met restwarmte en waterstof aan de slag te gaan. “Zelfs uit het buitenland komen ze kijken hoe wij dat hier doen”.

Bert van Hasselt over het nieuwe bedrijfspand van Zanten dat momenteel in aanbouw is en in juni geopend wordt. “Hoe komen we op het bizarre idee om een energieneutraal pand neer te zetten? We willen volledig klaar zijn voor de toekomst, en we willen iets terugdoen en teruggeven aan de maatschappij“.

Na afloop van deze avond hebben 11 bedrijven zich al direct ingeschreven voor een begeleidingstraject. Zij starten binnenkort met een intakegesprek en krijgen een advies op maat. Wilt u ook energie besparen en een advies op maat? Neem contact op met jos@pom.nl.

Jos van Asten

Herman Molenaar

Berry van der Velden