Skip to main content
BereikbaarheidNieuws

Fietsstimulering

By 12 juni 2023juni 14th, 2023No Comments
 
 

Fietsstimulering

Om oplossingen te bieden voor de verkeersdrukte in en rondom Meierijstad, zetten de gemeente en POM samen in op een aanpak via werkgevers. Werkgevers hebben de mogelijkheid om hun werknemers op verschillende fronten te stimuleren. Om bijvoorbeeld thuis te werken, om samen te reizen, om op andere tijden te reizen, om voor ander vervoer te kiezen. Het belangrijkste vinden we echter om werknemers te stimuleren om te fietsen.

We zetten in op werknemers met een enkele fietsafstand tot tien kilometer uit de auto en op de fiets te krijgen. De helft van de werknemers woont namelijk binnen die afstand van het werk. Van deze groep willen we tenminste een kwart méér werknemers bewegen om tenminste enkele keren per week de fiets te pakken. Hiervoor gaan we een gerichte campagne opzetten. Heb je vragen over dit onderwerp, dan kun je contact opnemen met Anton Bolwerk via voorzitter@erpsebedrijvenkring.nl of Jos van Asten via jos@pom.nl.

Gratis e-bike probeeractie!

Medewerkers die vaker fietsen zijn vitaler, productiever en minder vaak ziek. Plus dat fietsen ook nog eens goed is voor het milieu en je als werkgever en als medewerker kosten bespaart. Win-win dus! Deze SJEES e-bike probeeractie is een uniek aanbod waaraan slechts 15 bedrijven uit de Regio Noordoost-Brabant mee kunnen doen. Heb jij interesse in dit unieke aanbod? Meld je dan aan via dit aanmeldingsformulier of kijk voor meer informatie op onsbrabantfietst.nl/ebikeproberen.

Sjees on Tour

De Sjees on Tour fietskaravaan deed op donderdag 1 juni Veghel aan en bezocht daar verschillende bedrijven, met het doel om meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen. Bedrijven worden door organisator Ons Brabant Fietst gezien als een belangrijke schakel, omdat zij op verschillende manieren hun personeel kunnen aanmoedigen om vaker de fiets te pakken.
Zie hier een filmpje met een impressie van deze middag.