Skip to main content
 

Gratis energie- en klimaatscan

De gemeente, Rabobank en POM zetten zich in om bedrijven te helpen met energiebesparing en verduurzaming. Wij bieden vanaf februari gratis energie- en klimaatscans aan die inzicht geven in energie- en kostenbesparende maatregelen. Er wordt op maat begeleiding geboden en inzicht gegeven in bijvoorbeeld rendabelere verlichting en isolatie. Op basis van verbruiksinformatie en een energiescan die op locatie wordt uitgevoerd wordt een adviesrapport gegenereerd dat meteen inzicht en vervolgstappen aangeeft. Zo wordt inzicht geboden in het totale energieverbruik, een vergelijking gemaakt t.o.v. het gemiddelde van de branche en volgt uit de scan een overzicht van toepasbare maatregelen inclusief een indicatie van de investering, besparing en terugverdientijd. Daarnaast wordt hiermee voldaan aan de informatieplicht uit de Wet Milieubeheer. Tevens wordt ingegaan op de mogelijkheden die er zijn om het bedrijfsgebouw of de buitenruimte aan te passen op klimaatveranderingen, zoals extreme hitte en wateroverlast.

Voor het vervolgtraject willen we vragen om onderstaand formulier in te vullen. Op basis van de gegevens zal binnen tien werkdagen contact worden opgenomen voor het maken van een afspraak om de energiescan op locatie uit te voeren. Ook zal dan worden gevraagd naar het meeste recente jaarverbruik (2020 of 2019) van elektriciteit en eventueel gas.

We gaan er vanuit dat ondernemers die gebruik maken van de gratis energiescan, de energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar ook binnen 1 jaar uitvoeren.  

Voor vragen kan contact opgenomen worden met Pieter Minnee via 06 – 830 838 53 of pieter@pom.nl.

Aanmelden

  • De informatie die ingevuld wordt op dit formulier wordt alleen gebruikt voor communicatie over de energiescan.