Skip to main content
 

Energie

Het POM ondersteunt bedrijven bij het beperken van de energiekosten door middel van collectieve inkoop van elektriciteit en het ontzorgen van bedrijven door alle administratieve lasten uit handen te nemen. Het is namelijk voor een zelfstandig ondernemer bijna niet te doen om zó nauwkeurig aangesloten te zijn en te blijven op de ontwikkelingen op de energiemarkt.
Bijna 200 bedrijven hebben inmiddels ervaren dat zij dit werk met veel vertrouwen aan het POM kunnen overlaten. En niet zonder resultaat! De afgelopen jaren zijn zowel voor gas als voor elektriciteit besparingen gerealiseerd van enkele honderdduizenden euro’s ten opzichte van individuele energieprijzen. Dit is dus het voordeel van een sterk collectief.

De mogelijkheid wordt geboden om in te kopen op zowel de ICE Endex termijnmarkt (vaste prijs) als de EPEX / LEBA dagmarkt (variabele prijs). Het belang van het POM is namelijk de beste prijs voor energie. Middels dit concept wordt er optimaal gebruik gemaakt van de inkoopmogelijkheden op de energiemarkt en kunnen we te alle tijde inspelen op de marktontwikkelingen

Samenwerking met Scholt Energy
Scholt is een energiepartner uit Valkenswaard voor de zakelijke markt in Nederland, België en Duitsland. Als Brabants familiebedrijf hanteren zij en andere werkwijze dan de traditionele leveranciers. De traditionele leveranciers sturen vaak aan op een volledig vaste prijs waarbij je geheel afhankelijk bent van het moment van inkopen. Scholt biedt haar klanten de mogelijkheid om in te kopen op zowel de ICE Endex termijnmarkt (vaste prijs) als de EPEX / LEBA dagmarkt (variabele prijs). Op deze manier krijgen we de beste prijs voor energie. Door de samenwerking met Scholt maken we optimaal gebruik van de inkoopmogelijkheden op de energiemarkt en kunnen we te alle tijde inspelen op de marktontwikkelingen. In het recente artikel POM: daar krijg je (letterlijk) energie van! kun je meer lezen over de samenwerking met Scholt en de resultaten in 2019.

Bijdrage aan Platform Ondernemend Meierijstad
Voor uw deelname aan de collectieve inkoop, brengen wij een kleine bijdrage in rekening. Per 2021 geldt voor:

  • Elektriciteit: bij een verbruik van minder dan 6.000 kWH € 25 ex BTW, verbruik tot 80.000 kWh € 75 ex BTW, bij een verbruik van meer dan 80.000 kWh € 150 ex BTW. Elke 2e of volgende locatie op naam van dezelfde rechtspersoon € 25 ex BTW.
  • Gas: bij een verbruik kleiner dan 2.000 m3 € 25 ex BTW, verbruik tot 10.000 m³ € 75 ex BTW, bij een verbruik van meer dan 10.000 m³ € 150 ex BTW. Elke 2e of volgende locatie op naam van dezelfde rechtspersoon € 25 ex BTW.

Deelname
Om deel te nemen aan de collectieve inkoopactiviteiten voor gas en/of elektriciteit dient u lid te zijn van één van de bij POM aangesloten ondernemersverenigingen.
Wanneer u ons uw huidige tarieven, contract en/of laatste jaarafrekening toezendt, kunnen wij voor u vrijblijvend een prijsvergelijking maken.

Mocht u vervolgens besluiten om mee te doen in het collectief, dan dient u een getekende mandaat aan het POM af te geven. Dit kan -ook als u meer informatie wenst- via Jos van Asten jos@pom.nl of bij Scholt Energy via Michiel van der Steen (michiel.van.der.steen@scholt.nl / 06 57 91 13 74 of vul onderstaand formulier in.

Neem contact met mij op

  • De informatie die ingevuld wordt op dit formulier wordt alleen gebruikt voor communicatie over collectieve inkoop.

De energiemarkt bestaat uit 3 segmenten:
de netwerkbedrijven die de kabels en leidingen beheren,
de energieleveranciers die stroom en gas leveren                 en
de meetbedrijven die uw energiemeters plaatsen en beheren.
De meetbedrijven zorgen ook voor het collecteren van energiedata en validatie daarvan, de meterhuur en meetdiensten. Ook door een keuze te maken voor een ander meetbedrijf kunt u kosten besparen. Vanuit het POM hebben we geen collectieve overeenkomst met een meetbedrijf, maar kunnen we hierin uiteraard ook met u meedenken en -kijken.

CollectiefEnergieNieuws
3 mei 2021

Resultaten collectieve energie-inkoop

We kunnen terugkijken op een zéér geslaagd 2020 wanneer we spreken over de collectieve energie-inkoop met onze partner Scholt Energy. In het najaar van 2018 zijn we de samenwerking met Scholt gestart, wat heeft geresulteerd in een besparing van € 155.000,- in het eerste leveringsjaar (2019) voor het collectief. Dit komt door een goede strategie waarbij we op de juiste…
EnergieNieuws
5 mei 2020

Daar krijg je energie van

Mooie samenwerkingsvormen of inspirerende bedrijfsbezoeken… bij POM organiseren we graag activiteiten waar je energie van krijgt. Maar wist je dat je ook voor collectieve energie-inkoop bij ons terecht kunt? Op die manier bedingen we lagere energieprijzen en dus financieel voordeel voor de aangesloten ondernemers. En dat is altijd prettig, maar zeker nu. Niet voor niets doen ruim 200 (veelal MKB-)bedrijfsvestigingen…