EnergieNieuws

Daar krijg je energie van

By 5 mei 2020 No Comments
 
 

POM: daar krijg je (letterlijk) energie van!

Mooie samenwerkingsvormen of inspirerende bedrijfsbezoeken… bij POM organiseren we graag activiteiten waar je energie van krijgt. Maar wist je dat je ook voor collectieve energie-inkoop bij ons terecht kunt? Op die manier bedingen we lagere energieprijzen en dus financieel voordeel voor de aangesloten ondernemers. En dat is altijd prettig, maar zeker nu.

Niet voor niets doen ruim 200 (veelal MKB-)bedrijfsvestigingen al mee aan de collectieve inkoop van energie. Jochem van der Linden, eigenaar van machinaal timmerbedrijf Van der Linden uit Veghel, is één van deze bedrijven. Hij koopt al energie in via POM sinds de start van de collectieve energie-inkoop. Er zijn grofweg twee redenen dat hij destijds ingestapt is: “Je wordt ontzorgd en je bent goedkoper uit,” vertelt hij. “Met z’n allen krijg je meer voor elkaar. Toen wij instapten, was de kostenbesparing direct zichtbaar op onze energierekening. Daarnaast word je als ondernemer door POM ontzorgd: zij lezen de kleine lettertjes en zorgen voor een goede vergelijking van de energie. Ik kan mezelf daar ook wel in verdiepen, maar ik  besteed mijn tijd liever aan mijn eigen werk. Aan de werkzaamheden van POM zijn wel beperkte kosten verbonden, maar de voordelen en besparingen wegen ruimschoots op tegen deze kosten. De deelname levert mij uiteindelijk dus veel meer op.”

Collectieve energie inkoop - Van der Linden Veghel

Historisch lage tarieven

Op dit moment zijn de energieprijzen historisch laag. Dat komt vooral door een vrij warme winter (en dus grotere voorraden olie), een prijzenoorlog in de olie-industrie en de coronacrisis. In de afgelopen achttien jaar is de vaste gasprijs nog nooit zo laag geweest, en nu energie inkopen voor meerdere jaren loont dus zeker de moeite.

“Bij POM kennen ze beter de weg in de energiewereld dan ik, en kunnen ze dus ook beter inschatten wat handig is om te doen”, zegt Jochem van der Linden. “De ontwikkelingen in de energiebranche gaan verschrikkelijk snel en zijn afhankelijk van wereldwijde gebeurtenissen. Dat kun je als ondernemer niet bijhouden. De coronacrisis is daar een goed voorbeeld van. Als de overheid met maatregelen komt, ga je als ondernemer bedenken wat dat voor jou betekent. En hoe je er zo goed mogelijk mee om kunt gaan. Je gaat dan niet óók nog eens aan de energie denken. POM doet dat wel; zij schakelen daarop. Ze hebben al vaker actief contact met ons als ondernemers opgenomen omdat ze het idee hadden dat het goedkoper kon. En heb ik vragen over de energierekening, dan stel ik ze aan POM en krijg ik een duidelijk antwoord.”

Goede samenwerking en strategie

Sinds begin 2019 is Scholt Energy de partner van POM voor de energie-inkoop. Met deze partner bestaat een prettige samenwerking én Scholt zorgt voor goede resultaten, op basis van een doordachte strategie. Die strategie is bepaald in samenwerking met een klankbordgroep van POM-ondernemers, en bestaat uit een combinatie van enerzijds inkopen op de dagmarkt en anderzijds het vastzetten van energietarieven. Op die manier realiseren we energietarieven die gemiddeld genomen erg voordelig zijn. Dit heeft in 2019 geresulteerd in een besparing van ruim € 155.000,- voor het gehele collectief. Omdat wij gedeeltelijk inkopen op de dagmarkt, kunnen wij geen inkooptarieven verstrekken. De inkoop op de dagmarkt zorgt er echter wel voor, dat we nu kunnen profiteren van de zeer lage tarieven.

Instappen?

Wil je meedoen aan de collectieve energie-inkoop van POM? Stuur een e-mail naar Jos van Asten (jos@pom.nl) voor meer informatie. Je ontvangt van ons dan de mandaten, die we graag ingevuld van je retour ontvangen. Deelname is mogelijk voor alle leden van de ondernemersverenigingen in Meierijstad: ONS uit Schijndel, EBK uit Erp, BtB Sint-Oedenrode en Ondernemend Veghel. Stap je nu in, dan geef je een mandaat aan POM af voor de collectieve inkoop van energie (elektriciteit en/of gas) tot en met 2023. Daarmee profiteer je van historisch lage tarieven. Twijfel je omdat je van plan bent om binnenkort zonnepanelen te laten leggen? Dat is niet nodig; wij kunnen hier prima rekening mee houden. Informeer ons tijdig over je zonnepanelen, dan zorgen wij ervoor dat de aanschaf ervan geen negatieve gevolgen heeft voor de afnamehoeveelheid of tarieven van het energiecontract.

Kijk voor meer informatie op pom.nl/energie of vul onderstaand formulier in.

Neem contact met mij op

  • De informatie die ingevuld wordt op dit formulier wordt alleen gebruikt voor communicatie over collectieve inkoop.