Skip to main content
NieuwsWerkgelegenheid

Corona teststraat

By 12 oktober 2020oktober 27th, 2020No Comments
 
 

Corona teststraat

Vanuit POM is de afgelopen periode onderzocht hoe ondernemers in Meierijstad geholpen kunnen worden bij het verkleinen van de doorlooptijd van een coronatest, van het maken van een afspraak tot aan de uitslag. We hebben nu de mogelijkheid gebruik te maken van de teststraat die wordt ingericht door de Udense Parkmanagementorganisatie SBBU. De testcapaciteit in de Corona-teststraat voor (werknemers van) bedrijven biedt veel capaciteit, waardoor ook ondernemers uit Meierijstad hiervan gebruik kunnen maken.

Wanneer en waar?

Vanaf woensdag 14 oktober a.s. is de Corona-teststraat geopend. De teststraat bevindt zich aan de Frontstraat 4 in Uden (parkeerplaats Lichtfabriek).

Voor wie is de teststraat?

De teststraat is er voor alle werknemers (en evt. hun partners met klachten; indien de werkgever bereid is dit te betalen) in Uden, Meierijstad en omstreken. Aanmelden dient altijd via het bedrijf te gebeuren.

Hoe werkt het?

Werkgevers kunnen zich online registreren via http://www.sbbu.nl/corona. Deze registratie kost niets, is eenmalig, en is daarna bij elke aanmelding te gebruiken. Na de registratie ontvang je een unieke link, waarmee online een afspraak ingepland kan worden. De teststraat is geopend vanaf 14 oktober en vervolgens welke werkdag (maandag tot en met vrijdag) van 8.30 tot 17.00 uur.

De test

Vanwege de grote testcapaciteit en snelle doorlooptijd kan meestal binnen 24 uur een afspraak ingepland worden. Het afnemen van de test neemt maximaal 5 minuten in beslag en bestaat uit een neus- en keelswap die wordt afgenomen terwijl de medewerker in de auto blijft zitten.

Afhankelijk van het tijdstip van de afname van de test ontvangt de werknemer meestal binnen een half uur de uitslag. In geval van besmetting wordt telefonisch contact met de werknemer opgenomen. Tevens wordt de besmetting, zoals wettelijk is voorgeschreven, gemeld bij het RIVM.

Samenwerkingspartner Breederzorg

Omdat de teststraat overgeschakeld is op sneltesten via Breederzorg, kunnen medewerkers nu voor een lager tarief getest worden. Het uitgangspunt van deze testen is dat je binnen een uur bij de teststraat terecht moet kunnen en dat je vervolgens binnen een halfuur weet wat de uitslag is. Lees het volledige artikel over sneltesten bij SBBU in het Brabants Dagblad.

Wat kost het?

De prijs voor het afnemen van een coronatest is verlaagd naar € 80,- (excl. BTW) per persoon. De factuur wordt verzonden naar het bij de registratie opgegeven factuuradres.

Meer informatie via SBBU