NieuwsVeiligheid

Camerabeveiliging

By 12 februari 2020 No Comments
 
 

Veiligheid

POM zet zich in voor de veiligheid rondom bedrijven in gemeente Meierijstad. Zo zijn de bedrijventerreinen De Amert, De Dubbelen, Doornhoek, Molenakker, Duin, Rooiseheide, Nijnsel en de Kampen KVO-gecertificeerd (Keurmerk Veilig Ondernemen). Binnen het KVO-traject werken ondernemers, gemeente, brandweer en politie samen aan een schone, hele en veilige bedrijfsomgeving. Dit betreft zowel sociale als verkeersveiligheid. Driejaarlijks dienen de bedrijventerreinen gehercertificeerd worden om het Keurmerk te behouden. Voor meer informatie klik hier.

Camerabeveiliging

Optimalisering camerabeveiliging bedrijventerreinen: we zijn continu bezig om de camerabeveiliging op de bedrijventerreinen te optimaliseren om de veiligheid(sbeleving) nog verder te verhogen. Zaken die afgelopen periode zijn opgepakt, mee aan de slag zijn of gaan:

  • Nieuwe samenwerking met Jansen beveiliging.
  • Er is een dynamische slagboominstallatie aan de Montgomeryweg gerealiseerd, zodat bedrijventerrein De Dubbelen in de avond, nacht en weekenden van twee kanten toegankelijk is.
  • Hercertificeren van de bedrijventerreinen met een KVO-certificaat.
  • Inventarisatie van de mogelijkheden om de camerabeveiliging in Sint-Oedenrode onder te brengen binnen het collectief van Vitaal.
  • Verhoging deelnamegraad collectieve beveiliging bedrijventerreinen Duin en Rooiseheide in Schijndel.
  • Beveiliging door middel van drones: we gaan de mogelijkheden inventariseren om deel te nemen aan een proef die de (on)mogelijkheden van beveiliging door middel van drones gaat verkennen. Op dit moment is beveiliging door middel van drones in Nederland nog verboden, maar op termijn zal dit toegestaan worden en meer flexibiliteit en veiligheid bieden. Daarnaast ook welke mogelijkheden drones nog meer bieden.

Marjon van der Pol