Bereikbaarheid en mobiliteitNieuws

Brabants Mobiliteitsnetwerk

By 25 februari 2019 januari 15th, 2020 No Comments
 
 

Brabants Mobiliteitsnetwerk

De gemeente en het POM werken samen om Meierijstad bereikbaar te houden. Dit uit zich o.a. in infrastructuur (o.a. verbreding van de N279 Veghel – Den Bosch, verbetering doorstroming N279 Veghel – Asten, onderzoek naar verbetering van de doorstroming op de A50, realisatie bedrijventerreinontsluiting Keldonk-Doornhoek en onderzoek naar een nieuwe bedrijventerreinontsluiting aansluitend op bedrijventerrein De Dubbelen), maar de komende jaren zullen we ook meer en meer moeten inzetten op verbetering van de mobiliteit: hoe kunnen we verkeersstromen anders of op een ander tijdstip organiseren, zodat de bereikbaarheid van Meierijstad voor werkgevers, werknemers en inwoners wordt verbeterd. Het gaat hierbij om gedragsverandering en als voorbeelden van mogelijkheden kan gedacht worden aan het stimuleren van fietsgebruik, voor- en natransport aansluitend op het Openbaar Vervoer, carpoolen, elektrische deelauto’s, het delen van faciliteiten als parkeerplaatsen tussen bedrijven, etc.

Marjolein Brandt van het Brabants Mobiliteitsnetwerk (BMN) heeft reeds contact met 20-25 werkgevers in de gemeente om op bedrijfsniveau – kosteloos – de kansen, wensen en behoeften op het gebied van mobiliteit te inventariseren. Dit op basis van eerste gesprek met een vertegenwoordiger van uw directie en/of HR. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om een enquête onder werknemers uit te zetten om hun mobiliteitsbehoeften in beeld te brengen. De voordelen die ondernemers en hun medewerkers ervaren als gevolg van andere vormen van mobiliteit, zijn o.a. minder file- en parkeerproblemen, verbeterde bereikbaarheid, fittere werknemers, minder ziekteverzuim en een verbeterd imago van het bedrijf. Voor een afspraak met Marjolein Brandt kan contact met haar worden opgenomen via m.brandt@xtnt.nl of 06-21868845.
Naast de inventarisaties op bedrijfsniveau gaan we op uitvoerend niveau ook de opgehaalde kennis delen en partijen bij elkaar brengen in zgn. ‘communities’.
Echte oplossingen creëren we met name door samen te werken en te delen.