Skip to main content
 

Beveiliging

Op vrijwel alle bedrijventerreinen in de gemeente Meierijstad is gezamenlijk vormgegeven aan beveiliging. In de meeste gevallen zijn dit combinaties van camerabeveiliging, kentekenregistratie, surveillance en alarmopvolging. Deze combinaties zorgen voor een veilige bedrijfsomgeving.

Aanvullend werken ondernemers, gemeente, politie en brandweer samen om overlast, criminaliteit, onderhoud en beheer op bedrijventerreinen aan te pakken. Het doel is om samen te zorgen voor een veilige bedrijfsomgeving. Indien aantoonbaar resultaten worden behaald kan door keuringsinstantie KIWA het KVO-B certificaat worden verstrekt. KVO-B staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen.

In de gemeente Meierijstad is het certificaat voor 8 bedrijventerreinen behaald doordat is aangetoond dat er gezamenlijk effectieve en structurele maatregelen zijn getroffen om de veiligheid te waarborgen. Dit is gebeurd op:

  • De bedrijventerreinen De Amert, De Dubbelen, Doornhoek in Veghel én Molenakker in Erp
  • De bedrijventerreinen Duin e.o. en Rooiseheide in Schijndel
  • Bedrijventerreinen Nijnsel en de Kampen in Sint-Oedenrode

Daar profiteert iedereen van!
Dit keurmerk is dus een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Dit levert een veiligere omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid voor werkgevers, werknemers en bezoekers/klanten en minder schade. Daar profiteert iedereen van en met het KVO-certificaat in de arm kan aanvullend korting op de verzekeringspremie voor de brandverzekering worden verkregen. Op de bedrijventerreinen waar ook collectieve camerabeveiliging aanwezig is, kan het voordeel zelfs oplopen tot 15% van de premiekosten voor de bedrijven die zijn aangesloten bij de collectieve beveiliging. De kortingsmogelijkheden verschillen per verzekeraar en dient u zelf na te vragen bij uw verzekeringscontactpersoon.

Deelnemen
Mocht u meer willen weten over de collectieve beveiliging of willen deelnemen, dan kan contact worden opgenomen met Marjon van der Pol via marjon@pom.nl of 0413-354120. Als u wilt dat er met u contact wordt opgenomen, vul dan onderstaand formulier in.

Neem contact met mij op

  • De informatie die ingevuld wordt op dit formulier wordt alleen gebruikt voor communicatie over collectieve inkoop.
BeveiligingNieuws
13 juni 2022

Brandveiligheid

Voor de collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen werken we samen met o.a. de brandweer, de politie en de gemeente. Die samenwerking wordt vormgegeven binnen het KVO-B - Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen. Onderstaand enkele voorbeelden van de hulp en informatie die deze partners kunnen bieden om voorbereid te zijn op onverwachte en onveilige situaties en om grote schade te voorkomen.De brandweer…
Beveiliging
6 juli 2020

Collectieve Beveiliging

Ondanks dat de incidentencijfers op de bedrijventerreinen heel laag zijn, betekent dit niet dat er ook niks gebeurd. Maar dan hebben we nog onze collectieve camerabeveiliging. Recent zijn bij een 4-tal incidenten -dumping van afval, vernieling en 2x diefstal van een voertuig- door het camerasysteem in combinatie met de kentekenregistratie de daders achterhaald en door de politie aansprakelijk gesteld. Hier…
Beveiliging
26 mei 2020

Veiligheid voorop

Bij ‘veiligheid’ denk je in deze tijd misschien aan hygiëne, mondkapjes en beschermende kleding. Maar nu bedrijfspanden maar half of soms helemaal niet in gebruik zijn, verdient ook de veiligheid op bedrijventerreinen de nodige aandacht. Een onveilige omgeving kan immers voor veel schade en overlast zorgen en kan het ondernemen behoorlijk in de weg zitten. Via het Platform Ondernemend Meierijstad…