BijeenkomstenVeiligheid

30 september: Hoe (brand)veilig is je bedrijf?

By 26 augustus 2019 januari 15th, 2020 No Comments
 
 

Wat gebeurt er met je bedrijf, je personeel en jezelf als ondernemer,  wanneer jouw bedrijf te maken krijgt met brand. Wat zijn de  gevolgen? Hoe ga je verder? Wat had je moeten regelen en wat had je daadwerkelijk geregeld? Maar ook wat ga je nu met deze kennis anders doen? Waar moet je aan denken en rekening mee houden?

Maandag 30 september komen deze vragen -en de antwoorden- aan bod Deze avond zal de heer Frans van Zutven -van het bedrijf Van Zutven Feed Processing uit Veghel- u meenemen in zijn verhaal over de grote brand van 2 jaar geleden en wat dit voor gevolgen had en heeft.

Aanvullend op het verhaal van de heer Van Zutven, zullen ook de brandweer, politie en gemeente medewerking verlenen aan deze avond en hun kennins omtrend bedrijfsveiligheid delen. Ook zal er voldoende gelegenheid zijn om uw vragen te stellen.
Want hoe (brand)veilig is je bedrijf nou eigenlijk?

Datum: maandag 30 september 2019
Inloop: 19:30 uur
Tijd:
 20:00 uur
Locatie: Noordkade
Adres: Verlengde Noordkade 10-12, Veghel
Aanmelden: secretariaat@pom.nl

Hoe (brand)veilig is je bedrijf?

Tijdens de inspirerende bijeenkomst werd naast het verhaal wat door ondernemer Frans Van Zutven (Van Zutven Feed Processing) uit het hart werd verteld ook door de brandweer, politie en gemeente informatie en tips gedeeld.

Op basis van de criminaliteitscijfers gerelateerd aan ondernemingen en bedrijventerreinen, mogen we er trots op zijn dat deze zo laag zijn in vergelijking met omliggende gemeentes en gemeentes met vergelijkbare bedrijvigheid. Maar veiligheid zit niet alleen in cijfers, dat is met name een gevoel. Niet alleen richting potentiele criminelen moeten we laten zien dat we samen zorgen voor een veilige bedrijfsomgeving, maar dit moeten we ook meegeven aan en uitstralen naar onze medewerkers. Samen zijn we de ogen en oren die zorgen voor een veilige bedrijfsomgeving. Meld opvallende / verontrustende zaken dan ook via 112, de gemeente-app en via het POM zodat we samen zorgen voor een nog veiligere bedrijfsomgeving. In de meldkaart staan ook de contactgegevens van de diverse partijen. Bij deze het verzoek om deze meldkaart te verspreiden onder het personeel danwel op een centrale plaats in het bedrijf op te hangen.

Frans nam ons mee vanaf het telefoontje dat er brand was tot 2,5 jaar later en deelde vanuit de ondernemerskant informatie waaronder de volgende tips:

 • Doemscenario voorstellen: wat had ik moeten regelen als gisteren mijn bedrijf zou zijn afgebrand?
 • Taxeren op basis van nieuwwaarde (i.p.v. taxatiewaarde) en omzetschade meeverzekeren
 • Laat altijd een contra-expertise uitvoeren
 • Compartimenteer het gebouw (voor zover mogelijk)
 • Verzekeringen bij voorkeur bij 1 verzekeringsmaatschappij onderbrengen

Klik hier voor:

 • Presentatie
 • Quick Scan – brandweer Met de QuickScan richten we ons op het voorkomen van slachtoffers en de bedrijfscontinuïteit. Samen met de ondernemers gaan we laagdrempelig en met een positieve intentie in gesprek over 12 aandachtspunten om het samen nog beter te organiseren.
  Een informeel gesprek over het bedrijf, de wijze waarop (brand)veiligheid een plekje heeft in de organisatie gecombineerd met een ronde door het bedrijf. We richten ons daarbij op ‘vluchtveiligheid’ en de ‘bedrijfscontinuïteit’. Tezamen geeft dit een goed beeld en met de ondernemer bespreek je de aandachtspunten en benoem je de risicogerichte aspecten om het veiliger te kunnen maken.
 • Camera in Beeld – politie Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.
 • Ondermijning – gemeente  Alle vormen van ondermijnende criminaliteit komen voor in Meierijstad. En…..we zien nog te weinig. Wanneer, meld dit:
  * meldondermijning@meierijstad.nl
  * Meld Misdaad Anoniem 0800-7000