BijeenkomstenWerkgelegenheid en onderwijs

10 mei: Hoe bereik ik mijn toekomstige medewerker?

By 5 april 2019 januari 15th, 2020 No Comments
 
 

Hoe bereik ik mijn toekomstige medewerker?

Hoe bereik ik mijn toekomstige werknemer? Wanneer u het verzoek krijgt om een groep scholieren of studenten te ontvangen op uw bedrijf; wat wordt er dan van u verwacht? In deze interactieve ondernemersbijeenkomst gaan we we in op de organisatie, de inhoud en de aanpak. Naast het kennis maken met elkaar en het uitwisselen van ervaringen, worden er ook nieuwe inzichten gegeven over het aantrekkelijk maken van uw bedrijf bij deze gelegenheden.

Op vrijdag 11 mei organiseerde het POM de vierde interactieve ondernemersbijeenkomst met als thema “Hoe bereik ik mijn toekomstige medewerker?” Onder deskundige begeleiding van de heer Bart Coppes van TechniekTalent.nu werd ingegaan op welke wijze je om kunt gaan met scholieren en studenten bij een bedrijfsbezoek of bij het verzorgen van gastlessen. Niet alleen werd stil gestaan bij de diverse onderwijsrichtingen, maar ook werd een kijkje genomen in het hoofd van deze doelgroep. Wat beweegt ze? Wat interesseert ze? Door ze op die wijze te benaderen kun je ze ook gericht interesseren voor je branche, bedrijf of beroep. En wellicht worden ze ooit dan nog je toekomstige medewerker!

Voor de 25 deelnemers waren er verschillende eye-openers en kreeg men tips en trucs voor een optimale voorbereiding!

Ik ben er me nu van bewust dat ik het meer vanuit de belevingswereld van de leerling moet aanvliegen!” “Leuk wat ik allemaal over mijn bedrijf vertel, maar ik besef nu dat scholieren veel meer geïnteresseerd zijn in wat ze er mee kunnen!”

Datum: vrijdag 10 mei 2019
Tijd: 08:00 tot 10:00 uur
Locatie: POM Kantoor, Veghel
Adres: Pater van den Elsenlaan 31, Veghel
Aanmelden:
voor 7 mei 2019
Aanmelden: via secretariaat@pom.nl